Výživný krém z masla Karité

Značka Lilla Mai nie je na Slovensku veľmi známa. Napokon, k nám ju dovážal jedine Ewymed eshop, ktorý ho už momentálne v ponuke nemá. Výživný krém z masla karité bol môj druhý produkt tejto značky. Aký je?



Obal má veľmi pekný, jednoduchý dizajn, v sklenenej nádobke. Nemám veľmi veľa krémov v skle, takže je to príjemná zmena a vyzerá to lepšie, ako v tube. Krém má 50ml a je naozaj tuhý. Topí sa až po dotyku s pokožkou, takže sa naberá o čosi ťažšie. Má to však plus v tom, že si ho naraz nezoberiete strašne veľa. Je dosť olejovitý, mastný, naozaj ho na pleť netreba dávať vo veľkom množstve.


O produkte ste sa mohli dočítať:

Krém je vhodný pre suchú, citlivú, zrelú a problematickú pleť. Ideálny pre alergikov a osoby s kožnými problémami. Dobre chráni pokožku tváre a rúk pred vetrom a mrazom. Krém je vhodný aj ako zvláčňujúci krém na ruky, chodidlá alebo masáž. Je vhodný taktiež ako kondicionér pre suché a poškodené vlasy. Vďaka prírodnému zloženiu sa pokožka stáva jemnou, dobre hydratovanou a chránenou lipidovým filmom. Krém obsahuje 70% bambuckého masla bohatého na vitamíny A, E a F. Pôsobí protivráskovo a zvyšuje pružnosť pokožky. Olej z marhuľových kôstok  hydratuje pokožku a vyhladzuje ju. Esenciálny olej z ružového dreva zlepšuje náladu, znižuje napätie, stimuluje regeneráciu tkanív. Cédrový olej má upokojujúce vlastnosti - tonizuje, sťahuje a pôsobí antibakteriálne. Má UV ochranu SPF4. Neobsahuje konzervačné látky.
Ingredients: Butyrospermum Parkli (maslo karité)*, Prunus Armeniaca Oil, Aniba Rosaeodora Oil, Juniperus Ashei Oil, Linalool, Limonene, Geraniol
*Pochádza z plodín spravodlivého obchodu (70% objemu celkového produktu)

Za seba môžem povedať, že je naozaj skvelý. .Pleť hydratuje dostatočne, drží niekoľko hodín, no nie je nepríjemne mastný. Po zime zvyknem mávať strašne suchý nos, takže krém padol maximálne vhod. Viem si ho predstaviť používať hlavne cez zimu, nakoľko keď som počas vetra vyšla z domu iba s týmto krémom, naozaj bolo cítiť, že pokožku chráni. Je krásne jemná, hydratovaná... Skúšala som ho aj na vlasy, na sucho. Osvedčil sa aj ako kondicionér, keďže som po 2 odfarbovaniach a enormnom množstve farbení, preventívne vlasy rozmaznávam všetkým hydratačným. :) Vlasy z neho nie sú zlepené, mastné ani lepkavé, sú príjemné na dotyk a na pohľad hydratované.
Krém má zvláštnu vôňu, ale nesmrdí. Neviem ju prirovnať, je to také niečo zemité, ale jemné. Sestre sa páči :) 


Takže poďme na zrhnutie:
Plusy:

- pekný obal
- hydratuje
- stačí ho málo
- nakoľko je hutný a netreba ho veľa, balenie dlho vydrží
- chráni pred vetrom
- pomáha aj ako kondicionér

Mínusy:


-  dostupnosť. :( 
Share on Google Plus

About Nikki Devon

0 komentárov:

Zverejnenie komentára