Raw jedlo - čo tak chipsy?

Nie som síce veľký papkáč a nejak jedlo nezvyknem vyhľadávať, ale nakoľko som zvedavý tvor a rada skúšam nové veci, rozhodla som sa vyskúšať nejaké mašrkty, keď som kupovala arašidové maslo. Raw chipsy boli pre mňa úplná novinka. Dobrá, či zlá?

Objednala som dvoje, no začnime v poradí, v akom som to aj okoštovala. :D

Prvé boli paprikové



Ospravedlňujem sa za následnú kvalitu fotografii, ale vybil sa mi mobil, tak som použila v rýchlosti ten môj strašne fotiaci tablet.

Po viečku nasledovala takáto ochranná fólia


A takto vyzerajú chipsy


Sú strašne tenučké



Neviem prečo, čakala som, že to budú klasické zemiakové chipsy v lepšej kvalite a dovi. Ale vôbec! Chuť je úplne iná, je to tenučké, skôr ako nejaká oblátka. Paprika bola celkom štipľavá a bolo jej tam veľa, no chutili super. Prekvapili veľmi príjemne. :) A chutili aj sestre :D





A ideme na kolegu paprikových Crawnchies, morský šalát prosím pekne:




Vyzerali strašne nevábne. Ale to by bolo ešte ok, no ten SMRAD. Doslova SMRAD. Nakoľko mám citlivý nos, sedela som nad nimi 5 min, škúlila po nich a hovorila,že toto do úst nedám. Ale samozrejme, moja zvedavosť ma prebila a ja smo sa do toho zahryzla. A odhryzla som si riadne veľa.
Najprv som sa celkom pousmiala a chcela som si povedať, že tá chuť je fajn, pripomenulo mi to zelený čaj, bolo to také horkasté, no v tom môj úsmev zarazili chuťové pohárky ktoré pri tej chuti spáchali samovraždu a skočili z jazyka niekam preč von oknom. Fakt, nič horšie som nikdy nejedla. Všetká tá zmes chutí čo zrazu prišla, no proste otras. Nedá sa to ani k ničomu prirovnať. Chcela som zahnať tú strašnú pachuť v ústach paprikovými, no po tomto , mi nechutili ani tie. Nech som sa napila čohokoľvek, či zjedla v ten deň čokoľvek, nič mi nechutilo, lebo som stále cítila tento skvost. Večer som ich dala ochutnať sestre s upozornením, že mne nechutili... Prosím pekne, ona si celú strčila do úst a rozžula. Tiež najprv, prvé sekundy nadšený výraz a zrazu pobehovala zdesene po byte a nevedela kam to od radosti vypľuť. Podobne sa tej pachuti zbaviť nevedela. :D Neviem kto vymyslel túto príchuť a či to vôbec niekomu chutí, no nikdy viac. Toto by som neservírovala ani najväčšiemu nepriateľovi.

Zrhnutie:

Plusy /tie majú iba paprikové Crawnchies/:

- RAW
- chuť 
Mínusy:

-  TU MORSKU VEC KU MNE NEDAVAJTE NIKDY VIAC ! :D


Pre všetkých, ktorí si chcú pochutnať na niečom dobrom a novom, TU a pre tých, ktorým život nie je milý, alebo majú čudné chute, klik SEM. :D
Share on Google Plus

About Nikki Devon

2 komentárov:

  1. no pravda je, že raw produtky (teraz nemyslím surové ovocie a zeleninu), ale vyrobené produkty sú vyslovene pre ľudí zvyknutých na raw stravu, ktorí majú čisté chute "neskazené" sladkosťami, cukrami, múčnymi a komerčne vyrábanými jedlami. Pre bežne sa stravujúcich ľudí je raw strava nemastná, neslaná :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ah pardón, až pri prerábaní webu som si všimla komentár. :D Súhlasím, určite je na tom obrovský kus pravdy. :) odvtedy som už vyskúšala ďalšie raw veci a môžem povedať, že chuť bola super. :) Ale veru, je to iné, ako bežná strava. Len tie morské chipsy mi fakt nesadli. :D

      Odstrániť